|
Özel Üye
|
Cezaevindeki Anne 'selen', Dışarıdaki Bebeği 'anne' Diye Ağlıyor
İzmir'de, 9'u belediye çalışanı 17 kişinin tutuklandığı operasyonun ardından Büyüşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı, 40 yaşındaki Serpil Keskin 16 yıllık mücadeleden sonra kucağına aldığı kızı Selen'in ilk doğum gününde cezaevine girdi, ilk anneler gününü de kızından ayrı geçirdi. Henüz anne sütünden kesilmeyen minik selen teyzesine emanet edilirken gözü yaşlı babası Murat Keskin, "Eşim cezaevinde 'Selen', bebeğimiz burada 'Anne' diye ağlıyor. En büyük servetimiz, 16 yıldan sonra sahip olduğumuz çocuğumuz. Bizim için mevki, makam veya paranın hiçbir önemi yok" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi merkezli yapılan operasyonda, işlemlerinin tamamlanması ardından 9 belediye çalışanından, henüz 4 ay önce görevine asaleten atanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Keskin, geçen yıl dünyaya getirdiği kızı 'Selen'in, ilk doğum gününde, cezaevine konuldu. Keskin'in, 16 yıl süren tıbbi tedavi ardından dünyaya gelen ve hâlâ anne sütüne ihtiyacı olan bebeğinden ayrılarak tutuklanması, başta eşi olmak üzere ailesi ve yakın dostlarını kahretti.
Eşinin cezaevine girmesinin ardından bebekleri Selen'i teyzesi Sibel Kaya'ya emanet eden, polisin araması sonrası soğuduğu evine giremeyen ve yakınlarının yanında kalan yazılım uzmanı Murat Keskin, şunları anlattı:
"Çocuk sahibi olabilmek için 16 yıl mücadele ettik, varımızı yoğumuzu, kazandığımızı bu yolda harcadık. Nihayetinde 1 yıl önce çocuğumuza kavuştuk. Ancak, eşim kızımızın doğum gününde tutuklandı. Polisler, sabah kapımızı çaldı. Selen, daha uyuyordu. Yaklaşık 4 saat süren arama sırasında teyzesini çağırıp ona emanet ettik. Bu bizi çok üzüyor. Eşimin orada çok zor şartlar altında olduğunu, bunları hak etmediğini düşünüyorum. Bir an önce çocuğuna kavuşmasını istiyorum. Şu an çocuk teyzesinde. Dün gece hastalandı. Geceleri uyumakta zorluk çekiyor. Çok zor durumdayız. "
"UMUDUMUZ EN KISA SÜREDE KAVUŞMAK"
Eşinin ardından ve yaşadıkları sonrası ağlamaktan gözleri kırmızıya bürünen Murat Keskin, eşinin neyle suçlandığını soruşturmanın gizli olması nedeniyle kendilerinin yanı sıra avukatların da bilmediğini söyledi. Keskin şöyle konuştu:
"Eşim çalıştığı kurumda, dürüstlüğü, çalışkanlığıyla tanınan bir insandır. Bunu kurumunda kime sorsanız bu şekilde söyler. Eşimin herhangi bir hata yaptığını düşünmüyorum. Yani yöneltilen suçlamaları bize yakıştıramıyorum. Bizim en büyük servetimiz, 16 yıldan sonra sahip olduğumuz çocuğumuz. Bizim için mevki, makam veya paranın hiçbir önemi yok. Bu 16 yıllık süreçte bunu en iyi anlayan insanlarız. Benim eşim tutuklu yargılanacak hiçbir suç işlemiş olamaz. Yargı sürecinin tutuksuz olarak devam etmesini talep edeceğiz. Pasaportu bile yok. Bir yere kaçacak değil. Önümüzdeki hafta avukatlarımız itiraz sürecinde gereğini yapacaklar. Umut ediyoruz ki en kısa sürede eşim çocuğuna kavuşacaktır. ".
"YAŞAM KAYNAĞIMIZI, CEZAEVİNE VERMEM"
Eşinin bebekleriyle mutlu günlerde çekilen görüntülerini izleyerek avunmaya çalışan üzüntülü Murat Keskin, 16 yıllık mücadeleden sonra çocuklarının erken doğumla dünyaya geldiğini belirterek, "Prematüre doğdu, 1. 5 ay kuvözde kaldı. Bebeğimiz, bizim yaşam kaynağımız. Bu zorlukları yaşadık. Hâlâ anne sütü emiyor. Kesinlikle bir cezaevi ortamına çocuğumun sokulmasını kabul edemem. Eşim de bu ortamlara sokulacak bir insan değildir. En kısa zamanda mağduriyetinin giderileceğine, doğru kararların verileceğine inanıyorum. Eşimin çocuğuna kavuşmasını bekliyorum" diye konuştu.
ANNELER GÜNÜNDE SELEN'SİZ
Keskin'in tutuklanması, geçen sene doğum nedeniyle tam anlamıyla tadamadığı, bu yıl ilk kez kutlamayı hedeflediği anneler gününe de cezaevinde geçirmesine neden oldu. Bebeğinden ayrı Anneler Günü geçirecek olan Keskin'in eşi Murat Keskin, "Eşim, hem poliste hem de cezaevine yollanırken, 'Selen' diye ağladı. Bebeğimiz ise, şu an fotoğraflarına bakıp 'Anne' diye ağlıyor. İlk doğum gününü dahi yapamadık. Annesi ilk kez anneler gününü tadacaktı. Ama bunu da maalesef tadamayacak. Bunlar çok üzücü. En kısa sürede doğru kararların verileceğini tahmin ediyoruz" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.
SELEN'İN ANNESİNE İHTİYACI VAR
Kız kardeşinin cezaevine girmesinden sonra Selen'e teyzeliğin yanında annelik de yapmaya başlayan üç çocuk sahibi Sibel Kaya ise, gözyaşları içinde, "Çok üzgünüz, kardeşim hiç hak etmedi. Günlerimiz çok kötü geçiyor, moralimiz çok bozuk. Bir an evvel kardeşimin çıkmasını istiyorum. Selen çok zor durumda, geceleri uyuyamıyor. Dün hastalandı, annesini istiyor, ona ihtiyacı var. Hiç suçu yok kardeşimin" dedi.
|